torstai 22. toukokuuta 2014

Ihanat raakaruoat ravintolapäivältä

Olin ravintolapäivänä 17.5. Helsingissä ja kävin siellä aamiaisella "Raaka Aamu" -nimisessä pop-up-ravintolassa, missä tarjottavat olivat raakaruokaa. Maistoin siellä mustikka-avokadojogurttia, joka oli aivan älyttömän herkullista ja sitä on pitänyt nyt tehdä sitten itsekin kotona. Samoin olen tehnyt siellä tarjottua Lemon Pie raakapuuroa joka myös vie kielen mennessään. Tuoltapa linkkien takaa löytyy reseptit joten en ala niitä tähän kopioimaan. Siellä on myös "vähän" paremmat tuotekuvat kuin mitä nämä minun ottamani... ;)



Mustikka-avokadohässäkkä maistuu mustikalta ja vähän sitruunaiselta ja raikkaalta, avokado ei oikeastaan maistu mutta tekee koostumuksesta ihanan kermaisaa. Sitruunatuorepuuro maistuu aavistuksen aprikoosilta, mutta hyvinkin vahvasti sitruunalta, sekin todella herkullisen makuista. Meillä näitä on nyt syöty aamulla ja illalla ja välipalana ja jälkiruokana. En ole sen kummemmin perehtynyt raakaruokailuun, mutta ilmeisesti ideana on se, että ravintoaineet ovat tallessa kun aineksia ei kuumenneta missään vaiheessa. Kovastihan noissa kaikkea terveellistä onkin ja äärimmäisen helppoja molemmat tehdä; osaa tuotteista pitää vaan liottaa etukäteen, mutta sitten vaan kaikki sekaisin. Käytimme ensin blenderiä, mutta se otti nokkiinsa ja kärähti joten sauvasekoitin on todettu varsin toimivaksi. Itse asiassa helpompi sillä oli tehdä, meidän blenderi ei tainut olla sieltä tehokkaimmasta päästä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti