Tuorepuurosta on tullut minulle sellainen oikein kätevä nopea aamupala, kunhan sen siis valmistelee edellisenä iltana. Käytännössä syön tuorepuuron aina töihin päästyäni, samalla kun availen konetta, näppään vaan aamulla kotoa lähtiessä mukaan ja näin säästyy arvokkaita aamun minuutteja nukkumiseen. :)
Tuorepuuro on siis ikäänkuin kaurapuuroa, jota ei kypsennetä, ja johon tulee aika paljon muitakin aineksia kuin kaurahiutaleita. Todella hyvä blogikirjoitus, mistä mekin päästiin alkuun, löytyy täältä: Tuorepuuron ABC!. Aika lailla noilla opastuksilla tehdään, ainahan toki pitää vähän itse varioida. Mikään kaunotar tuorepuuroannos ei ole...
Mutta aah niin hyvää! Tässäpä mitä tuossa kyseisessä tällä viikolla syömässäni annoksessa on:
- Kaurahiutaleita 1 dl
- vaniljaheraproteiinijauhetta n. ½ dl
- raejuustoa reilu ½ dl
- maustamatonta turkkilaista jogurttia n. 1 dl
- auringonkukan siemeniä noin 3rkl
- mustikoita pakasteesta reilu ½ dl
- ja lopuksi laitoin nesteeksi kaurajuomaa (-maitoa), ehkä noin 1 dl, en mittaa kovin tarkkaan noita määriä vaan tuolla nesteellä sitten vaan määrittelen kuinka "velttoa" puuroa haluan.
Kansi päälle purkkiin ja yöksi jääkaappiin. Aamuksi puuro on muhinut herkulliseksi, kaurahiutaleet ja siemenet vetävät nestettä itseensä, joten aika löysäksi tapaan puuron valmistaa, jotta se on sopivan syötävää muhittuaan. Oikein täyttävä satsi tuosta tulee ja pitää erittäin hyvin nälän pois. Toinen puolisko meistä syö tuorepuuronsa lähinnä välipalana, joten passelia se on siihen tarkoitukseen.
Aika lailla tuota voi tietysti varioida, hyviä vinkkejä on tuolla linkittämässäni blogissa. Eri marjoja ollaan laitettu, vähän eri siemeniä, toisinaan jää raejuusto pois jne. jne. Mahdollisuudet ovat rajattomat!
Tänään perjantaina lounaaksi tein tomaattipastaa.
Jälleen annos voisi näyttää paremmalta, mutta minulle on maku tärkeintä. Tämä on sellainen meikäläisen pikaruoka, tulee siinä ajassa, mitä menee spagetin kiehumiseen. Olen jostain netistä tämän ohjeen bongannut ja vähän varioinut. Luomua täysjyväspagettia keitin ja sillä välin kuutioin muutaman tomaatin melko pieniksi. Laitoin pannulle vähän öljyä, mihin nakkasin jokusen reilun teelusikallisen luomumaapähkinävoita ja sen jälkeen ne tomaatit mukaan. Muutaman minuutin pannulla lämmittelin, jonka jälkeen lisäsin vihreää pestoa ja sitten vaan kypsä pasta joukkoon, ruoka lautaselle ja paahdettuja cashew-pähkinöitä pinnalle. Melkein aina nuo ainekset ovat valmiina, joten tulee melko usein tätä puuhattua kun pitää nopsaan saada lämmintä ruokaa aikaseksi.
Muuten on kokkailut olleet vähässä, kun on tullut syötyä ruoat muualla kuin kotona. Eilen tosin leivoin pitkästä aikaa leipäkoneella leipää, valmista ruisleipäainesta ja mysliä oli pääraaka-aineet. Hyvän makuista tuo oli, ongelmana vaan se, ettei meinaa pysyä leipä kasassa kun sitä leikkaa. Joten kokeilu vol 2 tulossa varmaan tässä lähipäivinä, jos tuon koostumuksenkin saisi jotenkin korjattua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti