sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Vuohenjuustoiltapalaa ja banaanilettuja sekä lohipastaa

Eilen illalla tein itselleni iltapalaksi vuohenjuustoleipää salaattipedillä.




Tuossa siis ruispaahtoleipää, päällä vuohenjuustoa, ja sen paistoin uunissa, pinnalle paiston jälkeen vähän hunajaa. Salaatti alla on ihan ruukkusalaattia, jonka pyörittelin sitruunavalkoviinietiikka-hunaja-suola-oliiviöljy-kastikkeessa. Ja ripottelin salaatin pinnalle lautasella paahdettuja pinjansiemeniä. Voin kertoa, että oli hyvää! :)

Tänään välipalaksi/lounaaksi paistoin banaanilettuja. Ne ovat varsin yksinkertaisella reseptillä tehtyjä, nimittäin banaania, kananmunaa, leivinjauhetta blenderiin ja sen jälkeen paisto. Ai niin, ja maustoin taikinaa ripauksella vaniljasokeria. Banaanit ja kananmunat suhteessa yksi yhteen, minulle riittävä annos oli 2 banaania ja 2 kananmunaa, sekä vajaa ½ tl leivinjauhetta. Paistaessa olen huomannut, että maltti on valttia, eli matalalla lämmöllä kypsyttäen aika lailla läpikypsäksi ennen kääntämistä, niin letun saa kokonaisena käännettyä. Hajoaa nimittäin muuten aika helposti. Ja lisäksi laadukas paistinpannu auttaa asiaa myös. Tarjoilin itselleni tuohon päälle maustamatonta turkkilaista jogurttia ja ihan vähän agave-siirappia.


Päivälliseksi teinkin sitten kokeiluluonteisen kyhäelmän; uunissa valmistettua kalapastaa. Keitin siis (luomua) täysjyväpastaa, sekoitin siihen lämmisavulohta (luomuruokittua kuulemma) ja herne-maissi-paprikaa. Nesteeksi tuli (luomua) ruokakermaa plus vettä, johon sekoitin punaviinikastikeainesta ja vähän mausteita. Sitten vaan juustoraaste pintaan ja uuniin hetkeksi. Tältä se näytti:



Ihan hyvän makuista oli, mutta jotain siitä vielä uupui... Pitää kokeilla vähän maustella eri tavalla ensi kerralla. Mutta ehdottomasti jatkokehittelyn arvoinen sapuska. :) Ja nyt kohta treenaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti