Tuli jostain syystä tässä yhtenä päivänä mieleen vohvelit ja päätin sitten tutkia jonkin vähän perinteistä terveellisemmän reseptin mahdollisuuksia. Testasin ensin kaurapohjaisia ja enemmän ja vähemmän soveltelin itsekseni reseptiä. Lopputulos ei ollut pahan makuinen, mutta koostumus oli kyllä kuivakka, varsinkin kun meillä ei edes ollut mitään hilloa laittaa vohveleiden päälle. Eilen testasin sitten rahkapohjaista reseptiä, ja näistä taisi tulla "keeper", eli olivat hyviä ja koostumuskin oli vallan mainio. Originellia reseptiä en enää muista mistä sen löysin, kun kirjasin vaan kokeiluni suoraan itselle ylös.
Rahkavohvelit (n. 8 kpl)
2 kananmunaa
1 prk rahkaa (Pirkka mieto rasvaton)
4 dl maitoa (tai kauramaitoa tai vaikkapa vettä)
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruususuolaa (tai tietysti ihan tavallinenkin käy)
reilu 1 tl sokeria
vajaa 0,5 dl öljyä
Riko munat, lisää rahka ja maito ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja annan turvota vartin verran, lisää vasta sitten öljy ja paistele menemään.
Taikinasta tuli melko jankkia, ja kauhalla sen aina vohvelipannulle kippasin. Oikein tuhteja ja makoisia näistä tuli, kivasti ruis maistuu. Kovin montaa ei kerta kaikkiaan jaksa syödä, vaikka hyviä olivatkin. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti