lauantai 4. tammikuuta 2014

Pulled pork

Nyt pääsi joulunalus- ja joululomakiireet yllättämään, ja jäi sitten bloginkin päivittäminen tekemättä. Ruokaa sentään on tullut tehtyä montakin kertaa tällä välin. Urheilut ovat olleet vähän niin ja näin, kun flunssia on tähän noin pariin kuukauteen mahtunut useampi satsi. Aina noin viikon verran on välissä saanut treenattua ja sitten taas on iskenyt lievä flunssa, parhaillaan yritän selvitä tästä kolmannesta. Nyt täytyy vaan malttaa lepäillä ja toivoa, että sairastelut tältä talvelta olisivat tässä.

Haluaisin kertoa sellaisesta asiasta kuin Crockpot-haudutuspata. Joulupukki jo vähän ennakkoon joulukuun alussa meille sellaisen lahjoitti ja ollaan muutaman kerran sitä tässä kokeiltu. Ihan ehdoton suosikki tuosta meille tuli, varsin kätevä erityisesti lihan hitaaseen kypsentämiseen. Ollaan tähän asti tuolla kokeiltu valmistaa nyhtöpossua, jauhelihabolognesea ja kalakeittoa. Ideahan tuossa on tosiaan pitkään hauduttaminen, ja mehevyys säilyy silti hyvin ruoassa kun se on padassa kannen alla. Ja sinällään huoleton, kun sen voi huoletta jättää esim. työpäivän ajaksi porisemaan, ei tarvitse pelätä ylikiehumista tms. Nyhtöpossu eli pulled pork on aivan mahtava liharuoka, jonka nimi taitaa tulla siitä, että liha kypsennetään niin hyvin, että lihan voi haarukoilla riipiä palasiksi. Tältä se riivitty possu sitten näyttää:

Ja toisessa kuvassa sitä on sitten paahdetun ruispaahdon välissä kebab-kastikkeella höystettynä, kyljessä porkkana-punakaalisalaattia. Ja oli hyvää! Tuosta pulled porkista löytyy googlettamalla vaikka kuinka paljon ohjeita, ja netin ohjeita vähän yhdistelemällä mekin omamme sitten tehtiin. Näin se tehtiin:

Noin 2kg possun kassleria, johon hierottiin pintaan mausteseosta (koko mausteseos ei mene tuohon pintaan):

1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl chilijauhetta
1 rkl cayennepippuria
1 rkl Ruususuolaa
1 rkl paprikaa
1 rkl jauhettua mustapippuria
reilu 1 dl intiaanisokeria.

Sitten pilkoimme muutaman sipulin ja valkosipulin kynnen haudutuspadan pohjalle, minkä päälle tuo maustettu kassler ja jokunen desi vettä ja pieni loraus vasikanfondia. Sen jälkeen annettiin olla miedolla lämpöasetuksella yön yli padassa. Lihaköntti sitten foliokääreeseen hetkeksi hautumaan, millä välin siivilöitiin liemi talteen ja sipulit sitten vuokaan, johon nakattiin liha ja riivittiin sekä laitettiin vähän talteen otettua lientä kosteuttamaan. Ripoteltiin tuota jäljelle jäänyttä mausteseosta sitten siihen vielä makua antamaan. Näinkin yksinkertainen sapuska se oli, ja saatiin syödä kahteen pekkaan monta päivää. :) Toisella kerralla kun tätä tehtiin, niin kaverini teki oikein maittavan kastikkeen liemestä, lisäämällä siihen kermaa ja vehnäjauhoja suurusteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti